The Italian Village på Limhamn 29 maj - 1 juni

Under fyra härliga försommardagar får Limhamn besök av ”The Italian Village”.
Matmarknaden arrangeras av Geraurd Market.

Möt Italien på Limhamns torg – Italian Village 29 maj – 1 juni

Under fyra fantastiska dagar får Limhamn besök av den italienska marknaden Italian Village. Här äter du italiensk mat eller köper med dig hem italienska delikatesser.

Limhamns torg kommer att digna av italienska oliver, ostar, korvar och mycket mer. Missa inte denna unika chans att möta italienska producenter.

Det blir även musikunderhållning på torget. Den italienska föreningen för kulturellt utbyte mellan Sverige och Italien SI – Svezia/Italia, kommer under dessa dagar arrangera föredrag och bildvisning om Matera, Europas kulturhuvudstad 2019.
Föredrag och bildvisning om oliver och olivplockning på Sicilien och filmvisning på Limhamns Konsthall.

Plats: Limhamns torg kl 11-19

1555220312355_0_IMG-20190412-WA0001

Under Italian Village arrangerar SI – Svezia/Italia som är en Malmöbaserad förening för kulturellt utbyte mellan Sverige och Italien följande:

Filmvisning: Italiensk film

Film: Scialla
Regi: Francesco Bruni
Skådespelare: Filippo Scicchittano
Fabrizio Bentivoglio
Barbara Bobul’ová

Handling: En lärare, Bruno Beltrame, ger privata lektioner till en håglös femtonåring, Luca, som är oengagerad och rastlös, och som växte upp utan sin pappa. En dag lämnar även hans mamma honom, då hon behöver göra ett jobb relaterat ärende i Mali. Hon erkänner för professorn att han är pojkens biologiska pappa. Mannen lär känna pojken genom att bjuda in honom till hans hus: i början ställer de sig mot varandra, men senare blir det bättre tack vare ömsesidig förståelse.

När: Torsdagen 30 maj
Tid: 18:00-19:30
Var: Limhamns konsthall
Fri entré

location_img-1060-115758735-148

Föredrag och bildvisning om Matera, Europas kulturhuvudstad 2019. Gamla stan i Matera; Sassi di Matera,
är världsarvlistad sedan 1993.Föredragshållare: Dario Cianciarulo 
När: Onsdagen den 29 maj
Tid: 18:00-19:00
Var: Limhamns konsthall
Fri entré

P1050984Föredrag och bildvisning om olivplockning, oliver och olivolja

Föredragshållare: Salvatore Militello
När: Torsdagen den 30 maj
Tid: 16:30-17:30
Var: Limhamns konsthall
Fri entré och provsmakning av olika olivoljor
Casa Militello är ett familjeföretag sedan 2014 då familjen började importera familjens egna olivolja från Sicilien till Sverige. Intresset om familjens olivolja blev stor och efterfrågan om att få åka till familjens olivgård ökade. Sedan hösten 2015 har Casa Militello arrangerat olivresor ner till familjens olivgård nere på Sicilien. Förutom att man under resan får handplocka oliver från familjens olivfarm och se olivoljans process får man även bland annat laga mat direkt från det Sicilianska köket, vinprovning och bilresor till sevärdheter runt om på Sicilien. Under resan bor man i familjens hus i byn Tre Fontane. 

 

Inked18527219_10211243319872474_3313858788510841124_o_LIMitt namn är Gianfranco och jag kommer från Italien. Jag är född och uppväxt i Sverige med föräldrar från vackra Sicilien. Jag är 23 år gammal med ett väldigt stort intresse av bilar, och framförallt för Italienska bilar.

Detta är min Fiat 500 som jag har ägt sedan 2014 när den importerades från Sicilien, Italien. Det är en bil som gör både föraren och allmänheten väldigt glad när man ser den ute i trafiken, mest för att den är så liten och för att den är väldigt ovanlig i Sverige.

Denna specifika Fiaten är från 1972, och ägdes av en familj i Sicilien sedan den var ny. Den har blivit totalrenoverad för många år sedan med original lacken som den rullade ut med från frabriken.
För att få veta lite mer om bilen, dess historia och för att se den i detalj, så är ni välkomna till Italian Village på Limhamn den 1:a juni, när den kommer att vara utställd för att representera Italien.
Bilen kan även hyras med mig som chaufför till speciella evenemang, t.ex. Bröllop, student etc. För mer info eller bokning: https://www.bookaclassic.se/fiat-500l-malmo/

 

Hamnfestivalen 25-28 juli

För sjätte året arrangerar vi den bästa Hamnfestivalen någonsin. Den enda Hamnfestivalen i Sverige som arrangeras i två hamnar.

Årets tema är: Kärleken till människan och maten

I år har vi tagit ett ordentligt grepp i Limhamns Fiskehamn. Förutom massor av fantastiska matförsäljare kommer det i år även finnas karuseller. Det är det anrika Hassans Nöjesfält från Åhus som kommer att etablera barnkaruseller, chokladhjul, skjutbana och mycket mer. I Fiskehamnen kommer det även att finnas Konsthantverkstält med ett 30-tal inbjudna hantverkare.
Helene af Ystad ligger på plats för härliga turer på Öresund både dagtid och kvällstid. Ett nytt ölhäng med dansbana kommer Four Gardens att etablera med levande musik. Massor av nyheter för barn, det blir Barnloppis lördag och söndag. Vattenverkstaden berättar för alla barn vad som finns under ytan i Öresund. Limhamns Bibliotek kommer på besök med bokbussen för sagostunder.

I Limhamns småbåtshamn bygger vi en egen plats för alla Foodtrucken ett mysigt häng med massor av god mat och dryck. Vi har scenprogram på stora scenen från kl 12.00-23.00 torsdag-lördag söndag kl 12-17 där det kommer allt från soul, rock, salsa, akustiskt, körsång, dansbandskväll, en hyllning till Kim Larsen och mycket mer. I småbåthamnen finns det flera fantastiska matställen i år med gourmetmat och lokal öl och annan dryck. IM Event erbjuder aktiviteter med allt från funballz till bungyjump. Waterfun ska du inte missa om du gillar snabba turer med ribbåt eller stridsbåt på Öresund. Kostnadsfria prova på seglingar erbjuder LSS och MSS från jolle till kölbåt. Restaurang Kajuteriet etablerar Hamnfestivalens största öltält tillsammans med HK Malmö och MSS här är öppet till kl 01.00 tordag-lördag.

På Strandgatan erbjuder föreningslivet flera prova på aktiviteter allt från fotboll till fäktning.

På Dragörkajen kommer det finnas karuseller mm.

För mer info och uppdaterat program besök Hamnfestivalens egen hemsida:
http://hamnfestivalen.se/program/

 

Loppis på Limhamn

LOPPIS PÅ LIMHAMN 18 maj, 24 augusti, 21 september
Dags igen för våra populära loppisar på Limhamn. Varje år slår vi publik och deltagarrekord. Vi räknas oss som Malmös största loppis.
Här fyndar du allt från vintagekläder till LP-skivor, böcker, barnkläder, tavlor och massor av porslin och keramik.

Plats: Limhamns torg kl 10.00 – 15.00

Anmälan: rolf@polimhamn.se
anmälan är bindande

Kostnad: 150kr/plats och tillfälle